Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μούσλι στο φούρνο με πεκάν και μύρτιλα


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.

Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια, τα ψημένα πεκάν, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα αβγά, το μισό βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα 2 φλ. μύρτιλλα στον πάτο του ταψιού (εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύρτιλλα, δε χρειάζεται να τα αποψύξουμε).

Καλύπτουμε τα μύρτιλλα με το μείγμα βρώμης.

Περιχύνουμε τη βρώμη με τα υγρά υλικά και ανακινούμε το ταψάκι, ώστε το γάλα να πάει παντού.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα (1/2 φλ.) μύρτιλλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά).

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 42-47 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε τη βρώμη από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.



Υλικά

2/3 φλ καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
2 φλ μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 3/4 φλ γάλα
1/3 φλ μέλι
2 μεγάλα αβγά
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 φλ φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
2 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...