Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κανταΐφι σιροπιαστό


Διαδικασία 

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη κανταΐφι, αφήνοντάς την εκτός ψυγείου περίπου 2 ώρες πριν αρχίσουμε την προετοιμασία του γλυκού, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρατάμε στην άκρη 2 κ.γ. φιστίκια για το πασπάλισμα.

Θρυμματίζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα υπόλοιπα φιστίκια και τα αμύγδαλα.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Όταν η ζύμη ξεπαγώσει, τη διαιρούμε σε 18-22 κομμάτια. Το μήκος του κάθε κομματιού θα πρέπει να είναι περίπου 25 εκατοστά. Όσο δουλεύουμε το ένα κομμάτι, καλύπτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια με μια υγρή πετσέτα (θα πρέπει να τα διατηρήσουμε υγρά).

Αλείφουμε την επιφάνεια του με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο ένα άκρο της ζύμης.

Κυλάμε απαλά και σταθερά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό.

Τοποθετούμε όλα τα ρολά κανταΐφι που δημιουργήσαμε, με την πλευρά προς τα κάτω, σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.

Αλείφουμε καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε το μέλι, το νερό, το χυμό και ξύσμα από λεμόνι, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα ρολά μας. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι ζεστό, ενώ το κανταΐφι μας πρέπει να είναι δροσερό.

Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.


Υλικά

1 πακέτο ζύμη κανταΐφι (450 -500 γρ)
180 γρ βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:
1 φλ. (120 γρ) φιστίκια, χωρίς το κέλυφος, ψιλοκομμένα
1 φλ. (140 γρ) ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
½ φλ. (100 γρ) ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 ασπράδι αβγού, ελαφρώς χτυπημένο

Για το σιρόπι:
1 φλ. μέλι
2½ φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 ξυλάκι κανέλα ή ½ κ.γ. κανέλα






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...