Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021
Το μυστικό για να κοιμάστε καλύτερα
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι στην πραγματικότητα το μέλι και γιατί είναι τόσο καλό για σας
Οι μέλισσες κάνουν το μέλι από το νέκταρ των λουλουδιών, χρησιμοποιώντας τις γλώσσες τους που έχει το σχήμα σωλήνας για να εξαγάγουν το νέκταρ και να το φυλάξουν στα δεύτερα στομάχια τους. Το νέκταρ αναμ…
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι στην πραγματικότητα το μέλι και γιατί είναι τόσο καλό για σας
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020
Κανταΐφι σιροπιαστό
Διαδικασία
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη κανταΐφι, αφήνοντάς την εκτός ψυγείου περίπου 2 ώρες πριν αρχίσουμε την προετοιμασία του γλυκού, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρατάμε στην άκρη 2 κ.γ. φιστίκια για το πασπάλισμα.
Θρυμματίζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα υπόλοιπα φιστίκια και τα αμύγδαλα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε καλά.
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
Ο Άγιος Φιλάρετος είναι ο προστάτης της Μελισσοκομίας
Θνῄσκει ὁ πᾶσαν ἀρετὴν φερωνύμως,
Πάτερ φιλήσας, τόν γε μὴν οἶκτον πλέον.
Βιογραφία
Ο Άγιος Φιλάρετος ήταν υπόδειγμα κάθε αρετής και ιδιαίτερα της αγαθοεργίας. Έζησε στους χρόνους του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και της μητέρας αυτού Ειρήνης της Αττικής (780 - 797 μ.Χ.). Γεννήθηκε στο χωριό Αμνία (ή Αμνεία) της Γάγγρας (Παφλαγονία) από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Άννα. Παντρεύτηκε την Θεοσεβώ και απόκτησε τρία παιδιά. Ένα γιο, τον Ιωάννη, και δύο κόρες, που την πρώτη έλεγαν Υπατία και τη δεύτερη Ευανθία.
Κέικ με μήλο και μέλι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.
Προσθέτουμε το μέλι, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το λάδι κανόλας και τη βανίλια.
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Το Μέλι στην Ελληνική Κουζίνα
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)