έκατσα και ασχολήθηκα με την γυρεόπιτα, εδώ τα μελίσσια τώρα έχουν ανάγκη από γύρη δεν υπάρχει πλέον κάτι που να φέρνει τουλάχιστον αυτόν τον καιρό ώσπου να ανθίσει η αμυγδαλιά εδώ στην Σέρρες.
Θα χρειαστούμε αυτά τα υλικά και τα εργαλεία
- 11 Κ. άχνη ζάχαρη
- 2 Κ. μέλι
- 2 Κ. γύρη
- 400gr - 700gr νερό
- 150gr λεμόνι στημένο
- 1 κουβά καθαρό
- Ένα μίξερ - δράπανο με τον αναδευτήρα
- Μία κουτάλα ξύλινη
- Συρραπτικό
- Και όρεξη να έχουμε
Τα υλικά για να φτιάξουμε την γυρεόπιτα όπως μέλι - γύρη να είναι από τα μελίσσια μας, και το λεμόνι που θα στύψουμε να είναι φυσικό, τη συγκεκριμένη γύρη τη μάζεψα την άνοιξη όπου είχε βρέξει εκείνη την ημέρα και την είχα ξεχωρίσει για αυτόν το λόγο,
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε άχνη ζάχαρη του εμπορίου γιατί περιέχει άμυλο και θα βλάψει τα μελισσάκια μας πρέπει να έχουμε έναν (μύλο - σπαστήρα) για να την κάνουμε άχνη
Εκτέλεση
Αφού έχουμε κόψει την ζάχαρη και την κάναμε άχνη την ρίχνουμε στον Κούβα μετέπειτα ακολουθεί το μέλι η γύρη το λεμόνι και 300gr νερό (για αρχή και λίγο λίγο προσθέτουμε) Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το Δράπανο μόλις γίνουν ένα σώμα όλα θα πρέπει το ζυμάρι που θα πιάνουμε στο χέρι μας να μην κολλάει και για να το πετύχουμε θα πρέπει να παίξουμε με το νερό και την άχνη.
Δείτε τις φωτογραφίες: