Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Μεζές Γαρίδες και Μέλι



Υλικά για 2 μερίδες:

- 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο

- 2 κ. σ. μέλι
- Χυμός από ένα lime
- Ξύσμα από ένα lime
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ κ. γλ. αλάτι
- ¼ κ. γλ. πιπέρι
- ¼ κ. γλ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς


Εκτέλεση:


  1. Σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς, ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες. Προσθέστε τις γαρίδες. Κλείστε το σακουλάκι, προσπαθώντας να φύγει ο περισσότερος αέρας από μέσα. Βάλτε το στο ψυγείο.
  2. Αφηστε τις γαρίδες στη μαρινάδα για 30-60 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τη σακούλα 1-2 φορές. 
  3. Βγάλτε τις γαρίδες από το ψυγείο  για 10 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και προσθέστε τις γαρίδες. Προσέχετε να μη βάλετε πολλές γαρίδες στο τηγάνι, μόνο μία στρώση τη φορά. Άφηστε τες να ψηθούν για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.


Καλη σας απολαυση.





ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...