Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΈΣ ΑΓΙΟΡΕΊΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΊΕΣ



Ένα από τα διακονήματα στο Άγιο Όρος είναι αυτό του πρακτικού ιατρού,

λόγω της ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει το Άγιο Όρος και της Μονώσεως

των Μοναχών για ησυχία σε Μονές, σε απομονωμένες ρεματιές,

πλαγιές και λόφους.
Οι Μοναχοί που ασκούν αυτό το διακόνημα ανέπτυξαν πρακτικές θεραπείες

και γιατροσόφια με υλικά από τη φύση που τα πρόσφερε πλουσιοπάροχα.

Αυτή η εμπειρία μεταδίδεται από Μοναχό σε Μοναχό ανά τους αιώνες

και είναι βασική προϋπόθεση για να μάθει ο Μοναχός να αξιοποιεί τη φύση γύρω του για τη διατροφή του αλλά και τη θεραπεία του.

Ο ίδιος ο Κύριος αναφέρει στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη για τον οίνο και το έλαιο που άλειψε στον λεπρό.Ο Κύριος μας προσέφερε τη φύση προς παρηγοριά του θνητού τούτου σώματος. Η διακονία του πρακτικού ιατρού είναι τέχνη. Χρειάζεται πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο, μεράκι και πάνω από όλα ΑΓΑΠΗ προς το συνάνθρωπό μας.

Αν δε διαθέτει έστω και ένα από αυτά, ίσως να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα η θεραπεία. Με αγάπη λοιπόν ο Μοναχός συλλέγει τα φυτά και τα έλαια που χρειάζεται για να ετοιμάσει την παρασκευή των αλοιφών, των καταπλασμάτων και των ροφημάτων προς ανακούφιση των Αδελφών του.

Το βιβλίο αυτό περιέχει περισσότερες από 150 συνταγές καθώς και συμβουλές για ανακούφιση και θεραπεία πασχόντων από διάφορες παθήσεις.

Τις συνταγές αυτές τις έχω συνάξει από Πατέρες και προσκυνητές του Αγίου Όρους που οι ίδιοι τις έχουν δοκιμάσει και έχουν θεραπευτεί.

Όλοι μας, ασφαλώς, γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης σήμερα και ότι οι ιατροί έχουν στη διάθεσή τους πολλά και εξαιρετικά αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Με το βιβλίο μου αυτό δε θέλω να παραμερίσω την ιατρική και να προτείνω

μόνο τα πρακτικά φάρμακα. Γι’ αυτό να ζητήσετε τη γνώμη του ειδικού γιατρού για θέματα υγείας που αντιμετωπίζετε. Επειδή όμως οι Μοναχοί και οι προσκυνητές που μου έχουν αναφέρει αυτές τις πρακτικές θεραπείες τις έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι και ωφελήθηκαν, αποφάσισα να τις καταγράψω και να τις δημοσιεύσω σ’ αυτό το βιβλίο, για να βρίσκουν ανακούφιση οι συνάνθρωποί μας μέχρι να καταφύγουν στους ειδικούς επιστήμονες ιατρούς ή ακόμη και για να θεραπευτούν με τα απλά μέσα που παρέχει η φύση.

Οι επιστήμονες, όσο καταρτισμένοι και αν είναι, δεν γνωρίζουν κάποια απλά πρακτικά φάρμακα, η χρήση των οποίων παραδίδεται προφορικά από γενιά σε γενιά, και θεραπεύουν πολλές ασθένειες και παθήσεις. Φυσικά, δεν ισχυρίζομαι ότι οι ασθένειες που αναφέρονται στο βιβλίο θεραπεύονται

μόνο με τα πρακτικά. Κάθε άλλο! Γνωρίζω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μία ιδιαιτερότητα και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να επικαλεστεί την Θείαν βοήθειαν, ύστερα να καταφύγει στην πρακτική θεραπεία ως ευκολότερη και ταχύτερη λύση και κατόπιν να πάει σε επιστήμονα ιατρό, ανάλογα, βέβαια, με την κάθε περίπτωση. Τέλος, εάν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη πρακτική θεραπεία ή επιθυμεί να συμπληρώσει κάτι, παρακαλώ να μου γράψει στην ταχυδρομική μου διεύθυνση ώστε να συμπεριληφθεί σε επόμενη έκδοση του βιβλίου, κύριος στόχος του οποίου είναι να βρίσκουν ανακούφιση οι πάσχοντες Αδελφοί μας. Με προσευχή στον Κύριο Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Ιατρό των ελπιζόντων στη σκέπη της, αρχίστε την εκτέλεση της πρακτικής θεραπείας που σας ενδιαφέρει και εύχεσθε υπέρ του πονήσαντος.

Μοναχός Πολύκαρπος


Ιερόν Κελλίον «Εσταυρωμένου»

Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ»



Βιβλίο – οδηγός θεραπευτικών μεθόδων και συνταγών που η αγιορείτικη παράδοση αιώνων διατήρησε και μας τις προσφέρει. 


Με αγάπη, ο Μοναχός Πολύκαρπος, έγραψε αυτό το βιβλίο που περιέχει περισσότερες από 150 συνταγές για ανακούφιση και θεραπεία πασχόντων από διάφορες παθήσεις. Βρείτε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης σε 74 ασθένειες και παθήσεις και άλλες πολύτιμες γνώσεις για τη σωματική και πνευματική υγεία! Ελληνική & Ρώσικη Έκδοση.

Το βιβλίο αυτό περιέχει περισσότερες από 150 συνταγές καθώς και συμβουλές για ανακούφιση και θεραπεία πασχόντων από διάφορες παθήσεις.

Στο πρώτο μέρος μαθαίνουμε για τις θαυματουργικές ιδιότητες βασικών βοτάνων, θεραπευτικών φυτών και ροφημάτων.

Στο δεύτερο μέρος προτείνονται λεπτομερώς φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων ασθενειών και παθήσεων, όπως:

Αμυγδαλίτιδα, αποστήματα, αρθρίτιδα, άσθμα, αϋπνία, αλλεργίες, ανορεξία, άνοια, βήχας, δυσεντερία, ιγμορίτιδα, ναυτία, στομαχικές διαταραχές, διάφορες μορφές καρκίνου, κρυολόγημα και γενικά δίδονται φυσικές λύσεις σε συνολικά 74 περιπτώσεις!

Στο τρίτο μέρος θα βρείτε διάφορα πρακτικά και αντιμετώπιση τσιμπημάτων εντόμων και ερπετών.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος μπορείτε να διαβάσετε πολύτιμα αποσπάσματα από παλιά αγιορείτικα κείμενα που περιέχουν όλη τη σοφία των μοναχών περί ζητημάτων της ζωής μας και την πνευματική θεραπεία.

Η έκδοση είναι πολυτελής, με σκληρό εξώφυλλο, πρακτικό μέγεθος και πανέμορφες εικόνες από την καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος.


ΤΙΜΗ: 5 ΕΥΡΩ


Τηλέφωνο για παραγγελίες : 6984003700 Μοναχός Πολύκαρπος



ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ – ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ – ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ – ΚΑΡΥΕΣ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...