Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αγροτικές επενδύσεις με νέο πρόγραμμα

Σύσκεψη στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Χανίων


Αγροτικές επενδύσεις αφορά ένα νέο πρόγραμμα για το οποίο η διαβούλευση ολοκληρώθηκε προχθές.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Χανίων στην Αγιά συνάντηση γεωπόνων της ΔΑΟΚ με γεωπόνους μελετητές.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια σημεία του προγράμματος και διαμορφώθηκαν προτάσεις που κατατέθηκαν στη διαβούλευση.

Οπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας, πρόκειται για το υπομέτρο 4.1.1. με θέμα: «“Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης” –Σχέδια Βελτίωσης» για το οποίο .

«η προκήρυξη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η τελευταία προκήρυξη ήταν πριν 6 χρόνια (2011)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες ή νέους γεωργούς του υπομέτρου 6.1 που έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης το έτος που ορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχουν ηλικία από 18 εως 60 ετών και η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένο σε τυπική απόδοση) τουλάχιστον 8.000 ευρώ σύμφωνα με την Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης. Οι επενδύσεις αφορούν:

  • Ιδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και εκσυγχρονισμό σταβλικών εγκαταστάσεων.

  • Μελισσοκομικές εγκαταστάσεις όπως χώρο εξαγωγής μελιού και αποθήκες.

  • Εγκαταστάσεις προετοιμασίας προϊόντων για πρώτη πώληση όπως ψυγεία, ξηραντήρια, διαλογητήρια, πλυντήρια και συσκευαστήρια, αποθήκες και λοιποί αποθηκευτικοί χώροι .

  • Θερμοκήπια και δικτυοκήπια.

  • Περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας. Κάθε άλλη κτιριακή υποδομή και κατασκευή που τεκμηριώνεται ως απαραίτητη για την κανονική λειτουργία της γεωργικής εκμετάλλευσης, μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα και εξοπλισμό φυτικής και ζωικής παραγωγής, αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου, αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να δημοσιευτεί στους επόμενους μήνες.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 2821346530 και 2821346532.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...