Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Γυρίζουν στο τοπικό μέλι οι Ροδοπίτες



Με επιτυχία παρά τα τερτίπια του καιρού η 3η Γιορτή Μελιού

Με μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία την περιόρισε μόνο στην Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Μελιού, που διοργάνωσε για ακόμη μια φορά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το κεντρί».


Έτσι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στήθηκε η έκθεση Ντόπιων Μελισσοκομικών Προϊόντων από Παραγωγούς της Ροδόπης, η οποία προσέλκυσε φίλους του μελιού αλλά και περαστικούς που ενδιαφερόταν να γνωρίσουν την τοπική παραγωγή και τα οφέλη του μελιού.

Παράλληλα στο χώρο προσφέρονταν μέλι με γιαούρτι αλλά και λουκουμάδες, γινόταν ενημέρωση για τα προϊόντα της μέλισσας και διανομή φυλλαδίων, αλλά και Μελισσο - FacePainting για τα μικρά παιδιά.

Η γιορτή έκλεισε με την παράσταση Καραγκιόζη με θέμα την Μέλισσα και το Μέλι, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, αλλά λόγω κακοκαιρίας μετακινήθηκε στην Κυριακή.

«Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός, αλλά σήμερα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, επισκέφτηκε πολύς κόσμος την γιορτή μελιού» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Καρακωστίδης, ο οποίος σημείωσε πως μέσα και από τη δράση τους, οι Ροδοπίτες έχουν συνειδητοποιήσει τα οφέλη του τοπικού μελιού.

«Νομίζουμε πως έχει γίνει μια στροφή των συμπολιτών μας όσο αφορά το μέλι, ψωνίζουν από τους ντόπιους παραγωγούς, αρχίζουν να τους εμπιστεύονται, δοκιμάζουν ότι τους αρέσει και παίρνουν» τόνισε, επισημαίνοντας πως κάνουν αυτές τις γιορτές ώστε να περιηγηθούν σε όλους τους πάγκους, να δοκιμάσουν και να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει.

Άλλωστε όταν οι συμπολίτες μας προτιμούν ντόπιο μέλι, και όχι το μέλι από τα σουπερμάρκετ που ο κ. Καρακωστίδης σημειώνει πως υπόκειται σε χημικές επεξεργασίες, βοηθούν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και την τοπική οικονομία.

«Αν πετύχουμε σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό, νομίζουμε ότι θα βοηθήσουμε και τον ντόπιο πληθυσμό να έχει δουλειά, και να επιβιώσουν οι ντόπιοι παραγωγοί, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια γιατί η μελισσοκομία είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, που απαιτεί συνεχή γνώση και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες» κατέληξε.
Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών από τη «Δύναμη Ψυχής»

Παράλληλα με την γιορτή μελιού, στο χώρο βρέθηκαν, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μελισσοκόμων, και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», που πραγματοποίησαν ενημέρωση στους διερχόμενους για δωρεά μυελού των οστών και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Άλλωστε ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνου του μαστού, για αυτό και τα μέλη του συλλόγου, που πραγματοποιεί σειρά δράσεων αυτό το μήνα, τόνισαν την σημασία της πρόληψης









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...