
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 15-20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και τα κρεμμύδια να ροδίσουν.
Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 2 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 8 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
Χτυπάμε 1 αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.
Βάζουμε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια στο κέντρο κάθε κομματιού, τα απλώνουμε και από πάνω βάζουμε κατσικίσιο τυρί και θυμάρι.
Ραντίζουμε τις τάρτες με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά οι τάρτες.
Με το δεύτερο φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε τάρτες σφολιάτας με μπέικον, ντομάτα και αβγό Συνταγή
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
1 αβγό
1 κ.γ. νερό
350 γρ κατσικίσιο τυρί, σε φέτες
8 κλωνάρια θυμάρι
κουκουνάρι, για γαρνιτούρα
λίγο ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
35γρ βούτυρο
8 μέτρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα
1/4 κ.γ. ζάχαρη
ΧΡΟΝΟΣ: 60 minΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2