Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ασφάλιση Τούρκων μελισσοκόμων κατά των επιθέσεων από αρκούδες





Οι Τούρκοι μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια πρόβλημα με τις αρκούδες που καταστρέφουν τις κυψέλες τους, αλλά ήρθε η ώρα να τους ενισχύσει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Ό,τι κι αν έκαναν (οι μελισσοκόμοι), οι αρκούδες μπορούσαν να καταστρέψουν τις κυψέλες» δηλώνει ο Bahri Yilmaz, πρόεδρος της τουρκικής ένωσης μελισσοκόμων. «Κάποιοι προσπάθησαν να κρεμάσουν τις κυψέλες ψηλά στα δέντρα. Άλλοι χρησιμοποίησαν ηλεκτροφόρα καλώδια – τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα».

Το «Αγροτικό Ασφαλιστικό Ταμείο», λοιπόν, θα δίνει στο εξής 175 λίρες Τουρκίας (περίπου 63 ευρώ) για κάθε κυψέλη που γίνεται… μεζές, αφού είναι γνωστό πως οι αρκούδες λατρεύουν το μέλι, τους αρέσει όμως εξίσου να καταβροχθίζουν μέλισσες και προνύμφες.

Ο Neset Nuhoglu, που εργάζεται στην Ορντού (Κοτυώρα), δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο πως, καθώς είναι παράνομο να πυροβολούν τις αρκούδες, δεν έχουν πολλές επιλογές για να προστατέψουν το βιος τους. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ασφάλιση» προσθέτει. Ένας συνάδελφός του λέει ότι οι μελισσοκόμοι και πάλι θα προσπαθούν να σώσουν τις κυψέλες τους, αλλά θα είναι πιο ήρεμοι γνωρίζοντας πως υπάρχει ασφάλιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς μελιού στον κόσμο, δεύτερη μετά την Κίνα το 2013, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.



ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...