Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ελληνικό μέλι προσφέρει υγεία





Στην χώρα μας παράγονται θαυμάσια είδη μελιών που γίνονται ανάρπαστα για τα ωφέλημα θρεπτικά συστατικά τους, μέλια όπως το θυμαρίσιο, το μέλι πεύκου, ελάτης, βαμβακιού, άνθεων και άλλα.

Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν πως τα μέλια Βυτίνας, έλατος Καρπενησίου, πεύκο Ευβοίας και πορτοκάλι Λακωνίας εμφάνισαν το καλύτερο αντιοξειδωτικό προφίλ. Αποδείχθηκαν πως έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών στον ανθρώπινο οργανισμό, να προστατεύουν το DNA των κυττάρων μετά από έκθεση σε οξειδωτικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι ένοχοι για μια σειρά παθήσεων και ασθενειών όπως είναι οι καρδιαγγειακές, οι νεύρο-εκφυλιστικές και ο καρκίνος.
Τα Ελληνικά μέλια προτείνεται να ευρίσκονται σε κάθε πρωινό, γιατί δίνουν ενέργεια στον οργανισμό των παιδιών, των αθλητών, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων όλων των ηλικιών
Τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξαν πως τα μέλια από θυμάρι και πεύκο εμφανίζουν αντι-οιστρογονικές ιδιότητες σε κύτταρα καρκινικού μαστού. Το μέλι από θυμάρι έχει επιπλέον την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο του προστάτη και του ενδομητρίου. Περιέχει θρεπτικές και ωφέλιμες για τον άνθρωπο ουσίες, που βρίσκουμε σε μέλια της Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας και Αυστραλίας.

Η μελέτη εμφάνισε διάφορες άλλες ουσίες στα Ελληνικά μέλια, όπως η ουσία καφεΐνη στο μέλι πορτοκαλιάς.

Το Ελληνικό μέλι βοηθά σε σημαντικό βαθμό την αντιμετώπιση σημαντικών ασθενειών και στη φυσιολογική γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα Ελληνικά μέλια ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των Ελλήνων σαν βασικό γλυκαντικό.

Προτείνεται να ευρίσκονται σε κάθε πρωινό, γιατί δίνουν ενέργεια στον οργανισμό των παιδιών, των αθλητών, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων όλων των ηλικιών, για να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα χωρίς να κουράζονται.



ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...