Διαδικασία
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο, το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση.
Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τα σύκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι.
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τη σαλάτα, τα σύκα, τα φιστίκια, το τυρί και τα κράνμπερι.
Προσθέτουμε τη σως και σερβίρουμε.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
6-8 φρέσκα σύκα, αναλόγως το μέγεθός τους
Ελαιόλαδο
140 γρ ρόκα
¼ φλ. ή 30 γρ. φιστίκια
1 κ.γ. αποξηραμένα κράνμπερι
110 γρ blue cheese ή Gorgonzola
Για τη σως:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
ΧΡΟΝΟΣ: 5 minΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΠΗΓΗ