Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ασκοσφαίρωση τέλος! Φτιάξτε αυτό το σιρόπι και θεραπεύστε τα μελίσσια. Έχει άμεσο αποτέλεσμα


Για μερικούς μελισσοκόμους η ασκοσφαίρωση αποτελεί έντονο πρόβλημα. Είναι μια μεταδιδόμενη ασθένεια και μπορεί να κολλήσει γρήγορα πολλά μελίσσια και ειδικά αν δεν το διαπιστώσουμε νωρίς. Μέσω των επιθεωρήσεων, του ξέστρου, της ανταλλαγής πλαισίων κλπ μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τα κρούσματα γρήγορα.

Οι μελισσοκόμοι στο παρελθόν έχουν δοκιμάσει πολλές μεθόδους, άλλοι με μπανάνες, άλλοι με ντεπόν στο σιρόπι, άλλοι με αντικατάσταση της βασίλισσας και όλοι με αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα τους. Σύμφωνα με εμπειρίες αρκετοί είχαν αποτέλεσμα ενώ άλλοι όχι. Εγώ τυγχάνει να έχω δει μερικά πράγματα μόνος μου και μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλες έχουν ένα βαθμό αποτελεσματικότητας, και καμία δεν είναι κατακριτέα η επικίνδυνη.

Έρευνες στο εξωτερικό που είχα διαβάσει ανέφεραν τη χρήση της λισοζύμης! Μιας ουσίας που βρίσκεται στον οργανισμό της προνύμφης και της δίνει δύναμη. Οι ερευνητές υποστήριζαν ότι αν ενισχύσουμε με αυτή την ουσία το σιρόπι και ταΐσουμε τότε ο γόνος θα είναι δυνατός και δεν θα μπορεί να επηρεαστεί από την ασκοσφαίρωση, (που στην πραγματικότητα είναι ένας μύκητας).

Η ουσία της λισοζύμης στην προνύμφη παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό όταν τρέφεται με πολύ βασιλικό πολτό γύρη και νέκταρ. Όταν υπάρχει έλλειψη σε τροφή η ασκοσφαίρωση βρίσκει ανοιχτό το πεδίο για να επιτεθεί. Η προνύμφη έχει κατεβάσει όλες τις άμυνες και είναι σαν φτερό στον άνεμο. Επίσης η βαρρόα αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό και αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Ωστόσο αν ο μελισσοκόμος ενισχύσει το μελίσσι με τροφή τότε αυτό θα μπορεί μόνο του να αντιμετοπίσει κατα ένα μέρος την ασθένεια. Αυθονο σιρόπι ένα προς ένα, και η ασθένεια εξαφανίζεται. Όμως δεν έχει πάντα αποτέλεσμα σύμφωνα με διάφορες δοκιμές.


Τι γίνεται όμως αν δώσουμε κατευθείαν λισοζύμη, δηλαδή επιπλέον δύναμη στο μελίσσι; Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στο εξωτερικό τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά. Και η ασκοσφαίρωση εξαφανίστηκε διαπαντός, σαν να μην νόσησε ποτέ. Όμως πέρα από τις έρευνες η σημερινή ανάρτηση έγινε μετά από εμπειρίες μελισσοκόμων που δοκίμασαν τη μέθοδο. Μεγάλων μελισσοκόμων.

Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έχει τόση αποτελεσματικότητα η μέθοδος, διότι καμία φορά οι έρευνες μέσα στα εργαστήρια διαφέρουν από τη μελισσοκομία που ασκούμε έξω στη φύση. Στο μελισσοκομείο επικρατούν άλλες συνθήκες και υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες.

Τι λένε τα ελληνικά πανεπιστήμια για τη μέθοδο..

Τα ελληνικά πανεπιστήμια διαφωνούν με τη συγκεκριμένη μέθοδο και λένε ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν έχει γίνει καμία έρευνα η δοκιμή μέχρι σήμερα.

Συνεπώς τη δοκιμάζει μόνο όποιος θέλει να πειραματιστεί!

Η συνταγή θεραπείας

Σε ένα λίτρο σιροπιού ρίχνουμε μισό χαπάκι lysopaine. Είναι το μοναδικό φάρμακο που κυκλοφορεί στα φαρμακεία και έχει ως δραστική ουσία τη λισοζύμη. Είναι εντελώς ακίνδυνο, δεν επιβαρύνει σε κάτι το σμήνος και όπως λένε οι έρευνες – εμπειρίες έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση έχω ως κύριο σκοπό να βοηθήσω όσους μελισσοκόμους που ταλαιπωρούνται απο την ασκοσφαίρωση και ψάχνουν τρόπο για να τη θεραπεύσουν. Δεν είμαι ερευνητής ούτε επιστήμονας, και ότι λέω εδώ είναι η άποψη μου απο εμπειρίες, διάβασμα και δοκιμές. Όποιος θέλει τη δοκιμάζει, όποιος δεν θέλει τη προσπερνάει και δεν χρειάζεται να κάνει ολόκληρη ανάλυση για τις μπακαλίστικες μεθόδους που παρουσιάζονται κατά περιόδους στα blogs. Γιατί μερικές φορές υπάρχουν και έρευνες από πίσω!!


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...